Kır Çiçeklerinin Ekimi ve Bakımı. Kır Çiçeği Bahçesi Nasıl Oluşturulur?

13-03-2020 12:02
Kır Çiçeklerinin Ekimi ve Bakımı. Kır Çiçeği Bahçesi Nasıl Oluşturulur?

Kır Çiçeklerinin Ekimi ve Bakımı. Kır Çiçeği Bahçesi Nasıl Oluşturulur?

Kır çiçeklerinin ekimi ve bakımı diğer çiçek türlerine göre çok daha kolay olsa da kır çiçeği bahçesi oluştururken bu tavsiyeler işinizi kolaylaştıracak.

İnsan müdahalesi olmadan doğada yetişen çiçek türleri tüm dünyaya yayılmış durumda. Doğada kendiliğinden yetişen çoğu kır çiçeği, doğal böcek kovucudur, bitkileri bahçe hastalıklarından koruyan güçlü bağışıklık sistemine sahiptir ve döllenmeden gelişir. Kır çiçeklerinin pek çoğunun bakım istekleri de oldukça azdır. Bu avantajlarını göz önünden bulundurarak siz de rengârenk çiçekleri ve vahşi kokuları ile bahçenizi kaplayacak kır çiçekleri yetiştirmek istiyorsanız bazı ip uçlarına ihtiyacınız olacak.

Kır çiçeklerinin ekimi ve bakımı

1) Büyüme alanı seçin: Kır çiçeği bahçesi oluştururken doğadan ilham alarak işe başlayabilirsiniz. Bahçenizde bitkilerin vahşi ortamlarda yetiştiği yere benzer bir alan seçin. Örneğin çuha çiçeği kıyılarda ve kayalık sırtlarda yetişebilir. Büyüme alanının büyüklüğü tamamen size bağlıdır. Tohumlar ekildikten sonra onların yabani olarak büyümeleri için fırsat tanıyın. Dolayısı ile kır çiçeği tohumlarınızı çim alanlar ve sebze ya da meyve bahçenizden daha uzak bir yerde yetiştirmeye dikkat edin.

2) Kır çiçeği tohumunu doğru seçin: Ne tür kır çiçekleri ekmek istediğinizi belirleyin. Doğal bir bahçe oluştururken bulunduğunuz bölgeye özgü çiçekleri seçmek en iyisidir. Bölgenizde hangi tür kır çiçeklerinin geliştiğini öğrenmek için etrafı keşfe çıkın, bu konuda bilgi sahibi olan insanlardan bilgi alın. Defterinize çiçeklerin isimlerini, birlikte büyümeye yatkın çiçekleri not alın.

3) Kır çiçeği tohumları edinin: Bir fidanlıktan, online satış sitelerinden veya bahçecilikle ilgili mağazalardan kır çiçeği tohumu satın alabilirsiniz. Böylece satın aldığınız tohumların verimli ve büyümeye hazır tohumlar olduğundan emin olursunuz. 

Kır çiçeklerinin ekimi ve bakımı

4) Toprağı hazırla: Doğal bir bahçe yetiştirdiğinizde, toprağı tohumlara hazırlamanız gerekir. Bahçenizi oluşturmak istediğiniz bitki örtüsüne hazırlamak için temizleyin. Bir çapa ve tırmık kullanın. Topağı yaklaşık 1 ila 2,5 cm derinlikte açın. Bahçe toprağınızı zenginleştirmek için saksı torfları da kullanmak işe yarayacaktır. Zengin bir toprak doğal çiçeklerin kolay yetişmesi için gerekli ilk adımlardandır.

5) Tohumların ekimi: Tohumlarınızı donma tehlikesinin tamamen geçtiği ilkbaharda ekmenizi tavsiye ederiz. Tohumları bir yöne doğru eşit şekilde serpin. Ve üzerlerini diğer yöne doğru kapatın. Tohumları bir bahçe merdanesiyle toprağa bastırın veya tohumları gömmek yerine yavaşça ayaklarınızla üzerlerinden yürüyün. Kır çiçekleri olan bir bahçe yarattığınızda, tohumların çok derin ekilmesini istemezsiniz, çünkü gelişmeyebilirler. Gerekirse, tohumları ektiğiniz yerden bir tül/ ağ yardımı ile korumaya alın. Böylece kuşların tohumları yemesini önlemiş olursunuz. İyi bir büyüme gerçekleştikten sonra (yaklaşık 2 ila 5 ay) ağı kaldırabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.